SED: a Canon saját technológia fejlesztésével tartja életben a reményt

1. Oldal

A Canon úgy tűnik mégsem adta még fel a Surface Conduction Electron Emitter Display (SED) képernyők gyártásának tervét, és saját technológia megoldás fejlesztésével igyekszik továbblépni.
Canon_SED3.jpg
Az információ forrásának megjelölése nélkül a japán Asahi újság számol be arról, hogy a Canon Inc. tervei között továbbra is szerepel a rendkívüli képminőséget ígérő SED képernyő és tévékészülék.

A Canon még tavaly keveredett szabadalmi vitába az amerikai Nano-Proprietary Inc.-el, mely utóbbi végül bírósági ítélettel bonthatta fel az általa szabadalmaztatott technológia használatára vonatkozó szerződést a japán céggel, és akadályozhatta meg azt, hogy eredeti terveinek megfelelően 2007-ben megjelenhessen a piacon a SED síkpaneles televíziókkal.


Az újsághír szerint a Canon egy új elektronemittáló technológiát kezdett el fejleszteni, melynek stabilabbnak kell lennie, mint a Nano-Proprietary technológiájának, melyet ily módon megkerülhet a japán cég, és teljesítheti kitűzött célját, a SED TV-k tömeggyártását.

Kapcsolódó linkek:

SED: a Canon már inkább az OLED-ben lát fantáziát?
Mégsem lesz kapható a SED TV idén
Újra él a SED TV reménye
A Samsung is érdeklődik a SED TV iránt?
A bíróság elmarasztalta a Canon-t a SED ügyében (Frissítve)
Canon: SED TV gyártás csak 2010-től
A Canon kivásárolja a Toshibát a SED-ből, de így kérdéses a tömeggyártás
Toshiba: a SED HDTV nem lesz látható a CES 2007-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .