LG CineBeam HU810PW: a legújabb CineBeam 4K UHD lézer projektor (Frissítve)

A lézer fényforrású LG CineBeam HU810PW és AU810PW okos házimozi projektorok közül az első rövidesen idehaza is kapható lesz.


Frissítés:

Az LG CineBeam 4K UHD lézer fényforrású okos házimozi vetítője, a HU810PW rövidesen idehaza is megvehető.

2021. január 27.:

Az LG legújabb CineBeam 4K UHD lézer okos házimozi projektora az USA-ban már kapható, mégpedig mindjárt két változatban is. Ezek a fehér házú és szokványos kereskedelemben forgalmazott HU810PW valamint a fekete, házimozikat telepítő rendszerintegrátorok által kínált AU810P. Az utóbbi ára 3.999$ (kb. 1.180.000 Ft) illetve most engedményesen 3.599$ (kb. 1.060.000 Ft), míg a HU810PW listaáron 2.999$-ba (kb. 885.000 Ft) illetve kedvezményesen 2.699$-ba (kb. 795.000 Ft) kerül.

A két projektorváltozat vetítési teljesítménye minden bizonnyal azonos, de csak a drágább AU810P „WiSA Ready”, azaz képes az USB bemenetébe csatlakoztatott WiSA USB adóval egy 5.1 csatornás vezeték-nélküli surround hangrendszer WiSA minősített hangsugárzóit meghajtani. A hosszabb garanciával kínált AU810P hátoldalán van a motoros vetítővásznat vagy függönyt vezérlő 12V-os indítójel (Trigger) kimenet, RS232C port (ezek hiányoznak a HU810PW-ről) és IP protokollal is vezérelhető, valamint automatikus kalibrációt is biztosít méghozzá olyat, ami a CalMAN kalibrációs szoftverével kompatibilis. (Az LG felsőkategóriás TV-iben 2018 óta működik a CalMAN automata kalibrálás.)

LG CineBeam HU810PW

Európában a márka német weboldalán találkozhatunk az LG CineBeam HU810PW Forte és az LG CineBeam AU810PW Forza vetítőkkel,  A HU810PW  3.199 € (kb. 1.139.000 Ft), az AU810PW 3.699 € (kb. 1.317.000 Ft) ajánlott fogyasztói áron márciustól kerül forgalomba a német piacon, és állítólag áprilisban már hazánkban is kaphatóak lesznek.

Az LG CineBeam HU810PW és AU810PW főbb jellemzői:
 • 1x 11,9 mm (0,47”) DMD
 • 4K Ultra HD felbontás (3.840 x 2.160 pixel) DLP XPR technológiával
 • Kettős lézerfényforrás (vörös lézerdióda, kék lézerdióda + zöld foszforkerék)
 • 20.000 órás fényforrás élettartammal (magas fényárammal)
 • 2.700 ANSI lumen fényáramnak megfelelő képfényességérzet
 • 1.000.000:1 dinamikus kontrasztarány (a HU810PW)
 • 2.000.000:1 dinamikus kontrasztarány (az AU810PW)
 • 97% DCI-P3 színtér-reprodukció
 • Képfényesség optimalizáló technológia fényérzékelővel a sötét (Dark Room Mode) illetve világos (Bright Room Mode) környezetnek megfelelő írisz módokkal
 • Adaptív kontraszt dinamikus a képtartalomnak megfelelő lézervezérlés
 • Real Cinema a 24Hz-es képsebességhez illeszkedő képmód 4K videókkal is
 • TruMotion képelmosódást csökkentő képinterpolációt alkalmazó képmód 4K videókkal is
 • HDR10, HLG és HGiG formátumok támogatása, dinamikus árnyalati leképzés
 • Filmmaker Mode támogatás
 • +/- 55% függőleges és +/-22% vízszintes lencseeltolás
 • Digitális függőleges trapézkorrekció
 • 1,6x nagyításátfogás; 1,30:1 – 2,08:1 vetítési arány
 • 102–762 cm (40-300 hüvelyk) képméret
 • Működési zaj 28/27/26 dB dBA Magas/Normál/Eco teljesítménymódban
 • Beépített 2x 5W sztereó hangszóró
 • WiSA Ready (csak az AU810PW)
 • Bluetooth hangkimenet AV szinkronnal fejhallgatóhoz, hangsugárzóhoz, hangprojektorhoz vagy BT funkcióval rendelkező AV vevőerősítőhöz
 • Dolby Atmos kompatibilitás (továbbítás)
 • Csatlakozók: 1x HDMI 2.1 (eARC, ALLM, 24Gbps ), 2x HDMI 2.0; S/PDIF (optikai); 2x USB 2.0; LAN (RJ45); RS232C (D-Sub9) és 12V Trigger kimenet (utóbbi kettő csak az AU810PW-n)
 • webOS 5.0 platform Amazon Prime Video, Disney+, YouTube és más streaming tartalomszolgáltatások applikációival, internetes böngészővel
 • Magic Remote távirányító
 • LG ThinQ + Google Assistant + Amazon Alexa hangvezérlés  a távirányítóba épített mikrofonon és HomeKit eszközön keresztül
 • Vezeték-nélküli tartalommegosztás okostelefonról, táblagépről Apple AirPlay 2  Screen Share / Screen Mirroring MiraCast támogatással iOS, Adroid TV Plus applikációval, DLNA támogatású eszközzel
 • Auto Calibration CalMAN szoftveres képkalibráláshoz (csak az AU810PW)
 • Szélesség x mélység x magasság: 337mm x 410mm x 145mm
 • Tömeg: 11kg

2020. szeptember 1.:

A legújabb LG CineBeam HU810P 4K UHD lézer projektort arra tervezték, hogy „autentikus moziélményt” nyújtson filmkedvelőknek és az otthonuk kényelmében szórakozni vágyó családoknak. A moziminőségű kép mellett a vetítő kompatibilitás a népszerű streaming szolgáltatások alkalmazásaival is, hogy könnyű és kényelmes hozzáférést biztosítson azok tartalmaihoz.

A HU810P a 4K (3.840 x 2.160) felbontású képet a Texas Instruments 11,9 mm-es (0,47″) DLP 4K UHD chipjével és XPR (Expanded Pixel Resolution) technológiájával állítja elő, és  mint a márka HU85LS projektorában fényforrásként két lézer működik benne. A vörös és a kék lézerdiódák mellett egy foszforkerék produkálja a zöld fényt amikkel a vetítő 97% DCI-P3 színtér-reprodukciót ígér. A 2.700 ANSI lumen fényáramnak megfelelő képfényességgel akár 7,6 méter (300 hüvelyk) átlójú kép is vetíthető, bár ehhez már minimum 1,4-es fénynyereségű vetítőfelületre van szükség a szabványos minimális képfényesség eléréséhez. A lézerfényforrás élettartama körülbelül 20.000 óra teljes fényáram mellett is.

A kiadott sajtóközlemény szerint: „nem számít, mennyire világos a szoba, milyen sötét a jelenet, a vetítő élénk, kristálytiszta képeket biztosít az LG új Adaptive Picture Pro technológiájával.” Ez a vetítő fényáramát szabályzó fényrekesz (írisz) két Bright Room (világos szoba) és Dark Room (sötét szoba) beállítási módot, valamint egy a helyiségben lévő fénymennyiséget érzékelő detektort alkalmazva igyekszik a lehető legjobb képet nyújtani. Ehhez társul az Adaptive Contrast (adaptív kontraszt) elnevezésű dinamikus fényszabályzás, mely sötétebb jeleneteknél automatikusan állítja be az egyes képkockák fényességét az optimális kontrasztarány elérése érdekében.

Az új LG CineBeam HU810P Filmmaker Mode képmódja a filmeket az eredeti rendezői szándék szerint vetíti, igazodva az eredeti forrás 24 Hz-es képsebességéhez. Az LG TruMotion képmód akciófilmekhez, gyors mozgásokhoz és mozgalmas jelenetekhez használható, képkocka interpolációval biztosítva azok zavartalan és természetesen vetítését. A projektor támogatja a népszerű nagy dinamikatartományú HDR10 és HLG tartalmak és HGiG játékok vetítését dinamikus árnyalati leképezést biztosítva.

Mint 2019. óta az LG UHD TV-k az LG CineBeam 4K UHD lézerprojektora is lehetőséget kínál vezeték-nélküli házimozi hangrendszer kialakítására „WiSA Ready” minősítés révén és Bluetooth kapcsolaton át is képes kompatibilis külső hangsugárzón hangot megszólaltatni. Ha továbbfejlesztett audió retúrcsatornával (eARC) rendelkező HDMI 2.1 csatlakozóján keresztül csatlakozik a projektor, akkor a 4K és 10 bites színfelbontású képek vetítése mellett veszteségmentes audiojelet is továbbíthat a hangrendszerre, támogatva a Dolby Atmos hangot is.

A HU810P elhelyezését 1,6-szeres nagyításátfogású valamint vízszintesen és függőlegesen eltolható lencse segíti.

A projektor az intuitív vezérléshez és navigációhoz az LG legújabb webOS 5.0 platformját futtatja és gyors elérést biztosít a népszerű streaming szolgáltatásokhoz, mint az Amazon Prime Video, a Disney+ és a YouTube. Kompatibilis az Apple Airplay 2 protokollal és a Screen Share funkcióval mozgóképek is megoszthatóak okostelefonokról és a táblagépekről. Az Auto Calibration II szoftverrel a professzionális képkalibráláshoz hasonló eredmény érhető el – állítja a márka közleménye.

Az idei szeptemberi IFA 2020 virtuális kiállításon mutatja be a márka, legújabb innovációit, köztük az LG CineBeam HU810P 4K UHD lézer projektort is, amiről egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen áron kerül majd piacra.

 

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

2 hozzászólás “LG CineBeam HU810PW: a legújabb CineBeam 4K UHD lézer projektor (Frissítve)” bejegyzéshez

 1. A kiadott sajtóközlemény szerint: „nem számít, mennyire világos a szoba, milyen sötét a jelenet, a vetítő élénk, kristálytiszta képeket biztosít az LG új Adaptive Picture Pro technológiájával.” Maximum 2.700 ANSI lumen fényáramnál ez NEM IGAZ. „Az 1500 és 2500 lm közti fényerejű projektorok csak elsötétített szobában, kis felületre képesek jól látható képet vetíteni. 2500 és 4000 lm közti készülékkel homályos teremben közepes méretű felületre, 4000 lm felettivel pedig nagyméretű felületre lehet vetíteni olyan teremben, ahova nem süt be a nap és villannyal sincs megvilágítva.”

  1. Ha egy írásban az szerepel, hogy a sajtóközlemény vagy cikk, vagy riport, vagy bármi más közlés szerint, és utána idézet áll, akkor ez azt jelenti, hogy abban a sajtóközleményben vagy cikkben, vagy riportban, vagy bármi más közlésben szereplő szöveget idézek. Vagyis maga az idézett szöveg úgy IGAZ, ahogy az adott sajtóközleményben vagy cikkben, vagy riportban, vagy bármi más közlésben szerepel.

   Természetesen lehet vitatkozni az idézett szöveg igazságtartalmával kapcsolatban, és valóban kellő szkepszissel kell kezelni azt, hogy egy bármilyen magas fényáramú projektor milyen minőségű képet képes vetíteni egy világos helyiségben. Bár meg kell jegyeznem, hogy vannak műszaki megoldások arra, hogy világos szobákban is kellően kontrasztos képet lehessen vetíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .