LG CineBeam HU810P: a legújabb CineBeam 4K UHD lézer projektor

Az IFA 2020 alkalmával bemutatkozó LG CineBeam HU810P a lehető legtökéletesebb házimozi élményt ígéri, legyen bármilyen világos a szoba vagy sötét a jelenete.


A legújabb LG CineBeam HU810P 4K UHD lézer projektort arra tervezték, hogy „autentikus moziélmény” nyújtson filmkedvelőknek és az otthonuk kényelmében szórakozni vágyó családoknak. A moziminőségű kép mellett a vetítő kompatibilitás a népszerű streaming tartalomszolgáltatások alkalmazásaival, hogy könnyű és kényelmes hozzáférést biztosítson azok filmjeihez.

A HU810P a 4K (3840 x 2160) felbontású képet a Texas Instruments valamelyik új DLP 4K UHD chipje és XPR (Expanded Pixel Resolution) technológiája alkalmazásával állítja elő, és feltehetően hasonló vagy azonos lézer fényforrás működik benne, mint a márka HU85LS projektorában. Ez a 3 csatornás, egy vörös és két kék lézert valamint egy „G-Refiner” kékből zöld fényt előállító konvertert tartalmazó fényforrás a színkereket kiküszöbölve 97% DCI-P3 színtér-reprodukcióra. A maximális 2.700 ANSI lumen fényárammal akár 7,6 méter (300 hüvelyk) átlójú kép is megvetíthető, bár ehhez már minimum 1,4-es fénynyereségű vetítőfelületre van szükség a szabványos minimális képfényesség eléréséhez. A lézerfényforrás élettartama körülbelül 20.000 óra teljes fényáram mellett is.

A kiadott sajtóközlemény szerint: „nem számít, mennyire világos a szoba, milyen sötét a jelenet, a vetítő élénk, kristálytiszta képeket biztosít az LG új Adaptive Picture Pro technológiájával.” Ez a vetítő fényáramát szabályzó fényrekesz (írisz) két Bright Room (világos szoba) és Dark Room (sötét szoba) beállítási módot, valamint egy a helyiségben lévő fénymennyiséget érzékelő detektort alkalmazva igyekszik a lehető legjobb képet nyújtani. Ehhez társul az Adaptive Contrast (adaptív kontraszt) elnevezésű dinamikus fényszabályzás, mely sötétebb jeleneteknél automatikusan állítja be az egyes képkockák fényességét az optimális kontrasztarány elérése érdekében.

Az új LG CineBeam HU810P Real Cinema képmódja a filmeket az eredeti rendezői szándék szerint vetíti, igazodva az eredeti forrás 24 Hz-es képsebességéhez. Az LG TruMotion képmód akciófilmekhez, gyors mozgásokhoz és mozgalmas jelenetekhez használható, képkocka interpolációval biztosítva azok zavartalan és természetesen vetítését. A projektor támogatja a népszerű a nagy dinamikatartományú HDR10 és HLG tartalmak vetítését dinamikus árnyalati leképezést biztosítva.

Mint 2019. óta az LG UHD TV-k az LG CineBeam 4K UHD lézerprojektora is lehetőséget kínál vezeték-nélküli házimozi hangrendszer kialakítására „WiSA Ready” minősítés révén és Bluetooth kapcsolaton át. Ha továbbfejlesztett audió retúrcsatornával (eARC) rendelkező HDMI 2.1 csatlakozóján keresztül csatlakozik a projektor akkor a 4K és 10 bites színfelbontású képek vetítése mellett veszteségmentes hangminőség továbbít támogatva a Dolby Atmos hangot is.

A HU810P elhelyezését 1,6-szeres nagyításátfogású valamint vízszintesen és függőlegesen eltolható lencse segíti.

A projektor az intuitív vezérléshez és navigációhoz az LG legújabb webOS 5.0 platformját futtatja és gyors elérést biztosít a népszerű streaming szolgáltatásokhoz, mint például a Disney+, a Netflix és a YouTube. Kompatibilis az Apple Airplay 2 protokollal és a Screen Share funkcióval, mely lehetővé teszi mozgóképek megosztását okostelefonokról és a táblagépekről. Az Auto Calibration II szoftverrel a professzionális képkalibráláshoz hasonló eredmény érhető el – állítja a márka közleménye.

Az idei szeptemberi IFA 2020 virtuális kiállításon mutatja be a márka, legújabb innovációit, köztük az LG CineBeam HU810P 4K UHD lézer projektort is, amiről egylőre nem tudni, hogy mikor és milyen áron kerül majd piacra.

Az LG CineBeam HU810P főbb jellemzői:
 • 4K Ultra HD felbontás (3.840 x 2.160 pixel) DLP XPR technológiával
 • Kettős, 3 csatornás lézerfényforrás (vörös, kék és kék zöld színszűrővel)
 • 20.000 órás fényforrás élettartammal (magas fényárammal)
 • Maximum 2.700 ANSI lumen fényáram
 • 1.000.000:1 dinamikus kontrasztarány
 • 97% DCI-P3 színtér-reprodukció
 • Adaptive Picture Pro technológia fényérzékelővel, Bright Room és Dark Room beállítási módokban működő írisszel
 • Real Cinema a 24Hz-es képsebességhez illeszkedő képmód
 • TruMotion képelmosódást csökkentő képinterpolációt alkalmazó képmód
 • HDR10, HLG formátumok támogatása, dinamikus árnyalati leképzés
 • +/- 55% függőleges és +/-22% vízszintes lencseeltolás
 • 1,6x nagyításátfogás; 1,3 – 2,08 vetítési arány
 • 102–762 cm (40-300 hüvelyk) képméret
 • Működési zaj 30/28/26 dB dBA Magas/Közepes/Alacsony teljesítménymódban
 • Beépített 2x 5W sztereó hangszóró
 • WiSA Ready
 • Bluetooth hangkimenet AV szinkronnal fejhallgatóhoz, hangsugárzóhoz, hangprojektorhoz vagy BT funkcióval rendelkező AV vevőerősítőhöz
 • Dolby Atmos kompatibilitás
 • Csatlakozók: 1x HDMI 2.1, 2x HDMI 2.0; 2x USB 2.0
 • webOS 5.0 platform Disney+, YouTube és más streaming tartalmak eléréséhez
 • Apple AirPlay 2 és Screen Share vezeték-nélküli tartalommegosztás
 • Auto Calibration II szoftver képkalibráláshoz
 • Szélesség x mélység x magasság: 337mm x 410mm x 145mm
 • Tömeg: 11kg

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

2 hozzászólás “LG CineBeam HU810P: a legújabb CineBeam 4K UHD lézer projektor” bejegyzéshez

 1. A kiadott sajtóközlemény szerint: „nem számít, mennyire világos a szoba, milyen sötét a jelenet, a vetítő élénk, kristálytiszta képeket biztosít az LG új Adaptive Picture Pro technológiájával.” Maximum 2.700 ANSI lumen fényáramnál ez NEM IGAZ. “Az 1500 és 2500 lm közti fényerejű projektorok csak elsötétített szobában, kis felületre képesek jól látható képet vetíteni. 2500 és 4000 lm közti készülékkel homályos teremben közepes méretű felületre, 4000 lm felettivel pedig nagyméretű felületre lehet vetíteni olyan teremben, ahova nem süt be a nap és villannyal sincs megvilágítva.”

  1. Ha egy írásban az szerepel, hogy a sajtóközlemény vagy cikk, vagy riport, vagy bármi más közlés szerint, és utána idézet áll, akkor ez azt jelenti, hogy abban a sajtóközleményben vagy cikkben, vagy riportban, vagy bármi más közlésben szereplő szöveget idézek. Vagyis maga az idézett szöveg úgy IGAZ, ahogy az adott sajtóközleményben vagy cikkben, vagy riportban, vagy bármi más közlésben szerepel.

   Természetesen lehet vitatkozni az idézett szöveg igazságtartalmával kapcsolatban, és valóban kellő szkepszissel kell kezelni azt, hogy egy bármilyen magas fényáramú projektor milyen minőségű képet képes vetíteni egy világos helyiségben. Bár meg kell jegyeznem, hogy vannak műszaki megoldások arra, hogy világos szobákban is kellően kontrasztos képet lehessen vetíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .