YouTube: elindult a hollywoodi filmek online kölcsönzése

1. Oldal

A YouTube mintegy 3.000 NBC Universal, Sony Pictures és Warner Bros. egészestés mozival gazdagította kölcsönözhető filmkínálatát, amelyek azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban internetezők számára elérhetőek.
YouTube_film.jpgA YouTube 2009 óta már sok száz filmet tett ingyenesen elérhetővé weboldalán, és ugyanezen évben kezdett el dolgozni saját filmkölcsönző szolgáltatásán. Az azóta is bővülő kölcsönözhető filmkínálat tegnaptól hozzávetőleg 3.000 egészestés hollywoodi mozifilmmel gazdagodott.

Az egyelőre csak az Egyesült Államokban internetező YouTube „számlával” rendelkező felhasználók számára 2,99 illetve 3,99 dollárért (kb. 790 Ft illetve 1.050 Ft) kölcsönözhető NBC Universal, Sony Pictures és Warner Bros. stúdióktól származó filmek választéka elég széles. Megtalálhatóak közöttük a kultikus klasszikusok (Golfőrültek (Caddyshack), Nagymenők, A sebhelyesarcú, Taxisofőr), és az új kasszasikerek is (Eredet (Inception), A király beszéde, Utódomra ütök (Little Fockers), Zöld darázs (The Green Hornet), Gru (Despicable Me). A többségében szabványfelbontású filmek megtekinthetőek számítógépről vagy Google TV platformot alkalmazó TV vagy set-top box készülék segítségével. Az egyelőre nem világos, hogy más YouTube szolgáltatást elérő okos-tévén is elérhetőek-e a kölcsönözhető filmek.

A filmek mellett rengeteg extra tartalom – színfalak mögötti felvételek és interjúk, valamint újravágott verziók – is megtekinthetőek a YouTube felhasználók számára.

A Google a tegnapi nappal az „Android Market” részeként Google Movies elnevezéssel a YouTube-al azonos filmkínálatot nyújtó kölcsönzési lehetőséget biztosít. Ezentúl minden, ami elérhető a Google Movies-on, az elérhető a YouTube-on is és viszont.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az Egyesült Államokon kívül mikor lehet elérhető a YouTube illetve Google Movies filmkölcsönzés.

Kapcsolódó linkek:

YouTube: online filmkölcsönzés Európában?
YouTube már akár 4K felbontással is
YouTube: bővülő kölcsönözhető filmkínálat
YouTube immár 1080p felbontású videó támogatással
A YouTube is belép az internetes filmkölcsönzés piacára
Filmbemutató a YouTube-on és a mozikban egyidejűleg
Sony játékfilmek kerülhetnek fel a YouTube-ra?
Rövidesen játékfilmek a YouTube-ról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .