YouTube: online filmkölcsönzés Európában?

1. Oldal

A Google saját online filmkölcsönző szolgáltatást tervez indítani a YouTube-on méghozzá az erős észak-amerikai versenytársak elkerülése miatt először Európában, azon belül is az Egyesült Királyságban.


YouTube_film.jpgA Google is szeretne beszállni az internetes filmkölcsönzés üzletbe, és az észak-amerikai internetezők már elérhetnek független és dokumentumfilmeket a YouTube-on, de jelentős játékfilmeket egyelőre még nem kínálnak.

A New York Post cikke szerint a keresőóriás már hónapok óta tárgyalásokat folytat hollywoodi stúdiókkal, és arra készül, hogy elindítsa saját „streaming” szolgáltatását elsőként Európában, és azon belül is kiváltképp az Egyesült Királyságban, mielőtt az Egyesült Államok bővítenék azt.

A tervről az ügyben tájékozott hollywoodi illetékesek számoltak be, akik azt is tudni vélik, hogy a Google 100 millió dollárt szándékszik elkölteni tartalmakra. Néhány gyakorlati kérdést persze még meg kell oldani a stúdiókkal, mielőtt azok hozzájárulnának filmjeik megjelenéséhez a YouTube-on. A Paramount például még mindig azzal vádolja a YouTube-ot, hogy működése néha sérti a szerzői jogokat.

Arról is szólnak hírek, hogy a YouTube-on élő NBA kosárlabda, NHL jégkorong és európai labdarúgó bajnokságok mérkőzéseinek közvetítései is elérhetőek lesznek.

Kapcsolódó linkek:

YouTube már akár 4K felbontással is
YouTube: bővülő kölcsönözhető filmkínálat
YouTube immár 1080p felbontású videó támogatással
A YouTube is belép az internetes filmkölcsönzés piacára
Filmbemutató a YouTube-on és a mozikban egyidejűleg
Sony játékfilmek kerülhetnek fel a YouTube-ra?
Rövidesen játékfilmek a YouTube-ról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .