A Sharp eladná Pioneer részesedését

1. Oldal

A Sharp 9,2 százalékos Pioneer részesedésének eladásából reméli kifizetni 200 milliárd jen (kb. 460 milliárd forint) átváltoztatható adósságának egy részét, ami idén szeptemberben esedékes.
A pénzügyi nehézségekkel küszködő Sharp állítólag szeretné eladni a még 2007-ben kölcsönös tőkebefektetéssel szerzett Pioneer részesedését, hogy ebből egészítse ki 200 milliárd jen (kb. 460 milliárd forint) átváltoztatható adósságának kifizetéséhez szükséges összeget.

Sharp-Pioneer.jpg
A Japan Times meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közli, hogy a Sharp el kívánja adni az autós navigációs rendszereket és szórakoztatóelektronikát gyártó cégben meglévő 9,2 százalékos részesedését, vagyis 30 millió Pioneer részvényét, hogy ebből finanszírozhassa a szeptemberben esedékes kifizetést.

Az ötlet, hogy a Sharp eladja a szóban forgó részesedést már tavaly felvetődött a vállalat szerkezetátalakítási terveinek részeként. A két cég ugyanakkor fenn kívánja tartani együttműködését, amelynek része a közös Blu-ray készülékfejlesztés és gyártás, a Pioneer pedig megtartaná 0,8 százalékos Sharp részesedését.

Kapcsolódó linkek:

3%-nyi Sharp részesedést vásárol a Samsung
Továbbra is komoly pénzügyi bajban a japán TV gyártók
A Panasonic kilábalóban a Sharp és a Sony még mindig bajban
Tajvani cégcsoport szerez részesedést a Sharpban
Hivatalos a Pioneer és a Sharp Blu-ray együttműködése
A Pioneer és a Sharp októbertől egyesíti Blu-ray tevékenységét
Mit jelent a Pioneer TV-k eltűnése
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben
A Pioneer és a Sharp összefog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .