Apple TV+ applikáció: alkalmazás régebbi LG és Samsung TV-khez

Újdonság a csak a streaming szolgáltatás tartalmait – az iTunes filmtárat és az Apple TV csatornákat nem – elérő külön Apple TV+ applikáció a régebbi LG és Samsung TV-khez.


A konkurenseivel szemben hátrányban lévő Apple TV+ streamingszolgáltatás piaci pozícióit igyekszik javítani az Apple egy új applikációval, amiről a 9to5Mac közöl beszámolót.

Legutóbb az Android TV eszközök széles körén vált elérhetővé a számos más platformon is megtalálható Apple TV app alkalmazás, mely hozzáférést nyújt az Apple (volt iTunes) filmtárához és az Apple TV+ streaming szolgáltatáshoz valamint bizonyos régiókban további streaming csatornákhoz is.

Apple TV+ app

Most viszont megjelent az új önálló „Apple TV+ app” elnevezésű alkalmazás, ami egyelőre úgy tűnik régebbi LG és  Samsung TV-ken teszi elérhetővé az Apple TV+ streaming szolgáltatást.

A legújabb LG TV-ken természetesen ott van Apple TV app alkalmazás, mely 2020-ban felkerült a 2019-es LG készülékekre, majd kicsit később a 2018-as LG TV-re is. Az LG USA támogatói oldalán az LG Smart TV-ken működő Apple TV app kapcsán szeptember végétől olvasható a következő szöveg: „Az alkalmazás elérhető bizonyos 2018-as LG webOS 5.0 vagy későbbi modelleken. Az Apple TV+ bizonyos 2016-os és 2017-es modelleken 2021-ben jelenik meg.

Az „Apple TV+” elnevezésű alkalmazás valóban számos régióban elérhető már az LG tartalomáruházából, felhasználói jelentések szerint Németországban, az északi országokban és Lengyelországban is.

A Samsung 2019-es és bizonyos 2018-as TV-in is megtalálható már az Apple TV app,  és van már, akinek 2017-es Samsung TV-jén pedig megjelent az önálló Apple TV+ applikáció.

Az új alkalmazás tehát elérést biztosít az Apple TV+ streaming videoszolgáltatás népszerű eredeti tartalmaihoz, de se az iTunes filmtár se az Apple TV csatornák nem érhetőek el vele. Vagyis az Apple TV+ applikáció az Apple TV app alkalmazás szűkített változata, amit az Apple frissített támogatási dokumentumai (lásd az alábbi képernyőképet) meg is erősítenek. Fontos azonban, hogy az Apple TV+ applikáció is támogatja az akár 4K felbontású és Dolby Vision HDR formátumú tartalmakat.

Apple TV applikációk

Az eltérő elnevezés és logó ellenére az új applikáció tényleges élménye megegyezik az Apple TV app alkalmazáséval, kivéve, hogy tehát csak a streamingszolgáltatás tartalmai  nézhetőek vele. A Watch Now és az iTunes Store (Movies/TV Shows/Kids/Library) egyszerűen hiányoznak róla, csak az Apple TV+, a Keresés (nagyító piktogram) és a Beállítások (fogaskerék piktogram) fülek maradnak meg a felső navigációs sorban.

Az LG még nem tett közzé listát arról, hogy mely TV-kre telepíthető az új alkalmazást, de feltételezhető, hogy a 2017-es B7, C7, E7 és W7 OLED TV-k, az SJ9x, SJ8x és SJ7x LCD TV-k valamint a 2016-os E6 és G6 SIGNATURE OLED TV-k és a B6 OLED TV-k lehetnek azok. Előfordulhat, hogy az érintett modelleken firmware-frissítést kell végrehajtani a legújabb verzióra.

A Samsung a FlatpanelsHD-nek megerősítette,  hogy az alkalmazás néhány régebbi Samsung Smart TV modellhez érhető el. A cég szerint ezek olyan 2017-es modellek, mint például a MUxxxx széria és a The Frame Lifestyle TV-k. Észak-amerikai és európai készüléktulajdonosok beszámolói szerint a Tizen alkalmazásboltból is letölthető már az Apple TV+ applikáció.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .