NVIDIA SHIELD TV: Android 11 és más újdonságok a legújabb frissítéssel (Frissítve)

Az NVIDIA SHIELD TV frissítése a TV-s Android 11 mellett új vagy megújuló applikációkat és más fejlesztéséket is tartalmaz, mint az aptX kompatibilis Bluetooth fejhallgatók támogatása és a Gboard billentyűzet használata.


Frissítés:

Az NVIDIA SHIELD eszközök múlt hónapban elérhetővé vált Android 9-ről Android 11-re történő frissítése sajnos rengeteg kisebb és nagyobb hibát tartalmazott. Ezek egyike a Plex médiaszerver működésének ellehetetlenülése.

A legújabb Shield Experience Upgrade 9.0.1 szoftverfrissítéssel az NVIDIA hivatalosan több mint 25 kisebb-nagyobb hibát igyekszik orvosolni. Lehet, hogy ezzel még minden nem oldódik meg, de azoknak, akik már az Android 11-re frissítettek valószínűleg érdemes ezt a frissítést is elvégezniük a zavartalanabb használat érdekében.

Annak, aki még nem telepítette az Android 11 múlt havi frissítését javasolt megvárni a többi felhasználó visszajelzéseit, s az alapján dönteni. Az első jelentések szerint továbbra is fennáll néhány Plex és Kodi valamint hálózati fájlmegosztási probléma.

Az NVIDIA új frissítése ezen a héten jelenik meg.

2022. Január 19.:

Egy hete tette közzé az NVIDIA a SHIELD TV legújabb frissítésének (Shield Experience Upgrade 9.0) újdonságait. A legfontosabb, hogy a márka médiaeszközei – melyeken 2019 augusztusa óta az Android 9 Pie futott – megkapják az Android TV Android 11-nek megfelelő verzióját. A közlemény megfogalmazása szerint. „a SHIELD TV Android 11-re frissül. A frissítések új adatvédelmi funkciókat és egy új alapértelmezett billentyűzetet tartalmaz beépített szövegfelolvasó képességgel.”

Az NVIDIA tehát kihagyja az Android 10-et, de egyelőre még nem a legkorszerűbb Android TV 12 verziót alkalmazza.

Nvidia Shield TV Android 11

Az NVIDIA SHIELD médiaeszközökön nemrég jelent meg a Google TV-szerű Android TV felhasználói felület (a fenti képen ez látható), amit a Google egy alkalmazásfrissítésen keresztül közvetlenül juttatja el az eszközökre, tehát nincs köze a mostani frissítéshez.

Az Android 11 mellett a Shield Experience Upgrade 9.0 frissítési csomag bevezeti a „Gboard” billentyűzetet, és olyan új Bluetooth szolgáltatásokat kínál, mint az aptX kompatibilis Bluetooth fejhallgatók támogatása, valamint a Bluetooth eszközök alvó üzemmódban történő leválasztásának lehetősége.

Az újdonságok sorába tartozik a SHIELD eszközön lejátszott audiotartalom hangfelbontásához (High Resolution Audio) való illeszkedés lehetősége, a PlayStation, XBOX, NVIDIA kontrollerek márkagombjának Stadia menügombként való használata és sok egyéb (lásd az alábbi táblázatot).

Az NVIDIA most is kiemeli, hogy a SHIELD eszközök az egyedüliek, melyek a GeForce Now streaming játékot 4K HDR képpel és 7.1 térhangzással támogatják – az okos TV-ken ez Full HD felbontásra korlátozott.

A csomag részeként alkalmazások is frissülnek. Az Apple TV app 4K Dolby Vision és Dolby Atmos kép- és hangminőségű tartalmakat is nézhetővé tesz és a Google Play Movies & TV szolgáltatás esetében is támogatottak a Dolby Vision HDR és 4K tartalmak. A közlemény külön kiemeli az ingyenes IMDb TV alkalmazást.

A Shield Experience Upgrade 9.0 január 12-től érhető el a 2015-ös, 2017-es és 2019-es NVIDIA SHIELD eszközökre világszerte.

Az Nvidia Shield Experience Upgrade 9.0 új funkciói:
Rengeteg ingyenes filmet és műsort nézhet az IMDb TV-vel
Nézzen több ezer ingyenes filmet, tévéműsort és izgalmas IMDb TV eredeti alkotástt, mint például a Leverage: Redemption és az Alex Rider. Nincs szükség díjköteles előfizetésre. Az IMDb TV mindig ingyenes.

GeForce NOW RTX 3080: PC-s játékaidat 4K HDR-ben streameld a SHIELD-en.
Élvezd a GeForce NOW felhőalapú játékokat lenyűgöző 4K HDR-ben valamint magával ragadó 7.1-es térhangzással kizárólag a SHIELD TV-n, és elérhető a GeForce NOW RTX 3080 tagoknak. A „Founders” és „Priority” tagok exkluzív előrendelési hozzáférést kapnak a GeForce NOW fiókportálon. Iratkozz fel, hogy értesítést kapj, amikor az előrendelések mindenki számára megnyílnak a www.geforcenow.com oldalon.

Párosítsa SHIELD TV-jét XBOX One, XBOX Series X, Playstation 4 vagy 5 vagy Scuf kontrollerekkel, és kezdjen játszani 4K-ban!

Új vagy frissített alkalmazások

Apple TV
Nézd az Apple TV+-on 4K Dolby Vision és Dolby Atmos minőségben az Apple eredeti filmjeit, mint például a Ted Lasso és az Alapítvány. Vásárolj vagy kölcsönözz több mint 100.000 film és sorozat közül a 4K HDR címek legnagyobb választékából.

A Google Play Movies & TV Dolby Vision támogatással bővült
Nézze a legújabb hollywoodi kasszasikereket lenyűgöző Dolby Vision HDR és 4K minőségben a SHIELD TV-n.

IQIYI
Nézze a legnépszerűbb ázsiai filmeket, tévéműsorokat és varietéműsorokat INGYEN – köztük több ezer eredeti filmet. Többnyelvű támogatás a menükhöz, a kereséshez és a feliratokhoz a könnyű navigáció érdekében.

Új játékok

Apex Legends Emergence
Az új szezon elérkeztével az Emergence egy új és izgalmas versenymódot mutat az új legenda Seer-rel, az új Rampage LMG fegyvert és a frissített térképet.

Far Cry 6
Játssz a férfi vagy nő Dani Rojasként, és éld át a lebilincselő történetet, amely vonakodó polgárból Anton rezsimje ellen harcoló vezetővé tesz.

Life is Strange: True Colors
Colorado hegyeinek mélyén találod Haven Springset. Játssz Alex Chen szerepében, és fedezz fel megdöbbentő titkokat, miközben pszichikai képességeidet használva megfejted ennek a kis bányászvárosnak a rejtélyeit.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Year 6 Season 3 Crystal Guard
Játssz Osa szerepében, és biztosítsd csapatod helyzetét a Talon-8 átlátszó pajzsával, amely átlátszó, golyóálló, és hordozható vagy bevethető, hogy védelmet nyújtson a támadás megformálásakor.

Fejlesztések:

  • Tartalmazza az Android biztonsági javítás 2021. szeptemberi szintjét
  • Az aptX kompatibilis Bluetooth fejhallgatók támogatásának
  • Alvó módban a Bluetooth eszközök automatikus leválasztási lehetőségének hozzáadása.
  • A tartalom hangfelbontásához (High Resolution Audio) való illeszkedés lehetőségének hozzáadása.
  • Új Gboard billentyűzet opció hozzáadása.
  • Új energiatakarékos beállítás hozzáadása a további energiafelhasználás testreszabásához.
  • Stadia gombtámogatás hozzáadása az XBOX, Playstation és SHIELD kontrollerekhez.
  • További hibajavítások.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .