Philips OLED936: a csúcs OLED TV még nagyobb tudású képfeldolgozással

Az új Philips OLED936 P5 AI+ processzorral, HDMI 2.1 csatlakozással, Android TV platformmal és a Bowers & Wilkins 3.1.2 hangrendszerrel a márka prémium 4K OLED TV-i.


A Philips OLED936 besöpörte az iF Design Awards majd az EISA BEST HOME THEATRE TV díját is, és most már tudható, hogy az idén is virtuális IFA 2021 kiállításon bemutatkozó csúcs 4K OLED TV-k miben nyújtanak többet, mint a Philips idei OLED TV-i és miért a TP Vision legjobb idei tévékészülékei.

Philips OLED936 TV

Amiben nem különböznek az Philips TV-ktől elválaszthatatlan Ambilight hangulatvilágítás, mégpedig annak is a 4 oldalas verziója. A márka TV-it sokan éppen ezért a más tévégyártók által nem kínált és némelyek szerint a képet is élvehetőbbé tevő funkcióért veszik, ami zeneszinkronizációt, játék és „Longe” módot, falszínhez alkalmazkodást kínál és együttműködik a Philips Hue eszközökkel is.

A Philips OLED936 három képernyőmérete közül a 164 és 139 centis (65” és 55”) TV-k „OLED+” megjelölésű paneljei az „LG Display következő generációs OLED technológiával” készülnek, a képfrissítés pedig a 121 centis (48″) modell esetében is 120 Hz. A 2021-es Philips Android TV-k új hardverplatformjával, s ezzel a HDMI 2.1 csatlakozással a készülék fogadja a 4K120 (4K 120 képkocka/sec) és 4:4:4 színkódolású 12 bites videót, kezeli a változó képfrissítési gyakoriságot (48Hz-120Hz VRR), a nagyobb sávszélességű audió retúrcsatornát (eARC) és az automatikus alacsony késleltetés módot kapcsoló (ALLM) funkciót. A VRR mellett a Philips OLED936 is rendelkezik AMD FreeSync Premium Pro tanúsítvánnyal.

A Philips OLED936 TV-k támogatják a 4K@120Hz-es HDR10, HDR10+, a HLG és a Dolby Vision formátumokat, az utóbbi dinamikus HDR tartalmakat a speciális „Dolby Bright mód” használatával javítva. A Philips TV-k is tudják a HDR10+ Adaptive támogatást, ami nem egy új formátum, hanem egy olyan rendszer, mely a HDR10+ dinamikus metaadatait a valós idejű környezeti fényviszonyokkal kombinálva automatikusan, jelenetenként és a nézési körülményekhez – például a világos nappalihoz vagy a sötét esti tévézéshez – optimalizálja a kép fényességének szintjét.

Philips OLED936 TV Lifestyle

A játékkonzoloktól vagy PC-től fogadott játéktartalom gyors és közvetlen feldolgozására szolgál az Auto Game mód. Más vizuális tartalmak, például filmek és tévéműsorok esetében a csúcs OLED TV az új 5. generációs kétchipes P5 processzor AI+ verzióját, azaz a márka legkorszerűbb mesterséges intelligenciát alkalmazó kettős képfeldolgozását veti be. Ez automatikusan felismeri a különböző tartalmakat, és például a „Filmfelismerés” (Film Detection) funkcióval a filmekhez optimális processzálást biztosít a képminőség öt elemét (forrás, szín, kontraszt, mozgás és élesség) beállítva a legéletszerűbb kép megteremtése érdekében. A Filmfelismerés a filmeket automatikusan „megjelölve” választási lehetőséget kínál a nézőnek a Home Cinema (Házimozi), a Pure Cinema (Mozi) vagy az FMM (Filmmaker Mode) képmódok között”.

 A játékosok és sportkedvelők számára a mozgásfelbontást a „Fast Motion Clarity” eljárás javítja négy lehetséges beállítással (Kikapcsolt/MIN/MID/MAX). Ez egyfajta „pásztázó háttérvilágításként” működve fekete képrészt beillesztve 120Hz-el frissíti az egymást követő képkockákat.

Az „OLED Anti-Burn-In” azaz beégés elleni technológia a zónákra osztott kép statikus elemeit figyelő fejlett logó detektáló funkcióval és a helyi fénykibocsátás intenzitásának fokozatos csökkentésével kerüli el az úgynevezett beégést (valójában a túl világos statikus képrészletek nyomán helyileg és átmenetileg kialakuló sötétebb árnyékot).

Akik szeretnék a legtöbbet kihozni Philips OLED936 készülékükből, azok számára biztosít professzionális szintű kalibrálást a Calman Ready funkció, mely közvetlen kommunikációt biztosít a készülék és a Calman színbeállító szoftvert futtató számítógép között.

Philips OLED936 Távirányító

A TV-k megjelenésükkor az Android 10 verziójú Android TV operációs rendszerét futtatják, hozzáférést nyújtva egyebek mellett az Amazon Prime Video, a Disney+, az HBO, a Netflix és a Rakuten TV streaming alkalmazásokhoz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a cég tervezi-e a Google TV felhasználói felület jövőbeli bevezetését. A 2021-es Philips TV-k az Android TV, a YouTube és a Netflix számára rövidesen nem nélkülözhető AV1 dekódolását is támogatják.

A megvilágított gombokkal rendelkező fém házú és hátoldalán Muirhead bőrrel bevont távirányítóba külön gombbal aktiválható mikrofont építenek, és a TV így a Google Assistant beszédhang-vezérlést is tudja, és működik Alexa-val is.

A készülékek állványa egy a Bowers & Wilkins által tervezett és előállított 3.1.2 hangsugárzó konfigurációjú, 70 Watt összteljesítményű Dolby Atmos hangrendszer. A DTS Play-Fi vezeték-nélküli audioprotokollal, és kompatibilis hangsugárzók párosításával többszobás zenei hangrendszer kialakítására is lehetőséget nyújtanak a készülékek.

Az Európában októbertől kapható készülékek árai:

 • 48OLED936 2.299 € (kb. 800.000 Ft)
 • 55OLED936 2.799 € (kb. 975.000 Ft)
 • 65OLED936 3.899 € (kb. 1.357.000 Ft)

Philips OLED936 Ambilight

A Philips OLED936 főbb jellemzői:
 • 121, 139 és 164 cm/ 48”, 55”, 65″
 • 4-oldalas Ambilight hangulatvilágítás
 • 4K OLED+ panel 99% DCI-P3 színreprodukció
 • 1.200 nit (cd/m2) csúcsfényesség az 55″-es és 65″ -es készülékeknél
 • 120 Hz-es képfrissítés

5. generációs P5 processzor AI+ („P5 AI Dual Picture Engine”) funkcióval

 • Film felismerés esetén választható: Home Cinema Mode, Pure Cinema Mode vagy Filmmaker Mode
 • AI Machine Learning Sharpness, AI Smart Bit Enhancement 2.0 (sávosodás eltávolítás) és javított Perfect Natural Reality funkciók
 • Fast Motion Clarity (FMC) a képelmosódást pásztázó fekete sávval csökkentő mód
 • HDR formátumok (4K@120Hz-el is) HLG, Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive
 • Intelligens környezeti fényérzékelő SDR/HRD tartalmak kontrasztoptimalizálásához
 • OLED beégés elleni rendszer

HDMI 2.1

 • 48 Gigabit/sec sávszélesség (4:4:4 színkódolás, 12 bit)
 • HDCP 2.3 és ARC az összes, eARC a HDMI-2 bemeneten
 • 4K (48Hz-120 Hz) VRR, FreeSync Premium Pro HDMI-1 és HDMI-2 bemeneteken
 • Auto Game mód, ALLM

Okos funkciók, kezelés és kalibráció

 • Android TV 10
 • Google Assistant (gomb és mikrofon a távirányítón), működés Alexa-val
 • Távirányító megvilágított gombokkal, beépített mikrofonnal, fém ház, bőr hátlap
 • CalMan Ready: CalMan szoftveres professzionális kalibrálás támogatása

Bowers & Wilkins hangrendszer

 • 3.1.2 hangsugárzó konfiguráció
 • 70W (2x 10W + 1x 5W + 20W mélysugárzó+ 2x 12,5W felfelé sugárzó)
 • DTS Play-Fi surround hanghoz és többszobás hangrendszerhez

Philips OLED936 csatlakozók

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .