Pioneer: a 2015-ös Dolby Atmos, DTS:X csúcs AV erősítők

1. Oldal

A Pioneer új SC-LX59, SC-LX79 és SC-LX89 csúcs AV erősítői az objektumalapú hangformátumok kezelése mellett már a legújabb HDCP 2.2 kompatibilis, 4K Ultra HD, HDR jelátvitelű HDMI csatlakozást valamint beépített kétsávos Wi-Fi kapcsolatot kínálnak.


A Pioneer D osztályú „Direct Energy HD” végfokokkal rendelkező felsőkategóriás AV vevőerősítők idei csúcsmodelljei, alapvetően a a 2014-es prémium AV erősítőkre épülnek, amelyek már egy tavaly szeptemberi firmware frissítéssel alkalmassá váltak a Dolby Atmos hangrendszerek többdimenziós, fejfölül is megszólaló hangjainak visszaadására.

PIONEER SC-LX59.jpg
Az idei SC-LX59, SC-LX79 és SC-LX89 AV vevőerősítők a tavaly modellek továbbfejlesztett változatainak tekinthetőek. Ezek egy későbbi firmware frissítést követően már a DTS:X objektumalapú hangformátumok megszólaltatására és a DTS Neural:X hangtérleképzésre is alkalmasak lesznek.

Az AV vevőerősítők már a HDMI 2.0a specifikációnak megfelelő és HDCP 2.2 tartalomvédelemmel kompatibilis csatlakozóin át a 4K, 60Hz-es képfrissítésű, 4:4:4 színkódolású videó is továbbítható mégpedig HDR, azaz nagy dinamikatartományú és BT.2020 színterű műsorforrásokból is.

PIONEER SC-LX59 – 79 – 89_csat.jpg
Mindhárom modell 9.2 csatornás erősítést kínál, de a 11.2 csatornás jelfeldolgozással és előerősítő kimenetükkel akár 7.2.4-es Dolby Atmos hangsugárzó rendszer is meghajtható.

Az erősítők beüzemelését egy új „Start-up Navi” kezdeti beállításra szolgáló alkalmazás segíti, ami iOS/Android eszközökre is elérhetőek. A grafikus kezelőfelület is megújul és állítólag barátságosabb lesz, mint az elődmodelleké. Újdonság az is, hogy az integrált Bluetooth mellett az AV vevőerősítők a kétsávos (2,4 GHz és 5 GHz) Wi-Fi kapcsolatot is tartalmazzák.

PIONEER SC-LX89.jpg
Az új csúcs AV vevőerősítők merev, keresztstabilizált, izolált kettős házuk már az állóhullámoktól védő elszigeteléssel is rendelkeznek. Az SC-LX89-ben alacsony szórt fluxusú táptranszformátor biztosítja az elektromágneses zavarást csökkentve és a jel/zaj viszonyt javítva.

Az új modellek közül már ebben a hónapban a hazai piacon is kapható lesz az SC-LX59 549.900 Ft-ért, az SC-LX79 (679.900 Ft) és SC-LX89 (849.900 Ft) modellekre decemberig kell várni.

Pioneer_SC_2015_jellemzök.jpg
Kapcsolódó linkek:

Pioneer BDP-180: Blu-ray lejátszó Ultra HD felskálázással
Pioneer: a 2015-ös VSX sorozatú hálózati AV vevőerősítőkről
Pioneer: kaphatóak az új Dolby Atmos hangsugárzók
Pioneer BDP-LX88, BDP-LX58: új csúcskategóriás Blu-ray lejátszók
DVB-UHDTV specifikáció a digitális 4K televíziózáshoz
Pioneer: a 2014-es Dolby Atmos kompatibilis AV erősítők
A Pioneer és az Onkyo összeköti házi AV üzleti tevékenységét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .