Pioneer: az új Series 3 hangsugárzók rövidesen kaphatóak

1. Oldal

A Pioneer új 3-as szériájú hangsugárzók a bennük alkalmazott új hangszórók és korszerű technológiai megoldások eredményeként a belső és külső akusztikai zavaroktól mentes, precíz és dinamikus hangvisszaadást ígérnek.


pioneer S31_200px.jpgA Pioneer egyre erősödő hangsugárzó kínálatának legújabb tagjai a 3-as széria mértékletes és kompakt modelljei, amelyeket az európai művészi érzék és érzékenység, valamint a japán szaktudás jellemezte nemzetközi mérnökcsapat alkotott.

Az elegáns és karcsú padlón álló S-31 toronysugárzó, a polcra vagy állványra helyezhető S-31B és az S-31C centersugárzó világos és fekete fafurnér kivitelben készülnek, hangszóróikat az előlap síkjába simuló, de eltávolítható szövetrácsok takarják. A szériából összeállított sokcsatornás hangrendszert a gyártó kompakt méretű, 20 cm membránátmérőjű hangszóróval, 150 W RMS teljesítményű erősítővel rendelkező S-51W mélynyomója egészíti ki.

A 3-as széria mindhárom modelljében 25 mm-es puha dóm tweeter produkálja a 3 kHz feletti és 40 kHz-ig terjedő frekvenciákat, a közép- és mélyebb hangokat pedig egy vagy két 10 cm átmérőjű üvegszálas membránú kúphangszóró állítja elő. A 6 Ω névleges impedanciájú, maximum 120 W teljesítménnyel meghajtható hangsugárzók viszonylag kis érzékenységük ellenére is elegendő hangnyomást állítanak elő egy maximum 70 köbméteres szobában felállított, tipikusan 2,2 m (maximum 3 m) hallgatási távolságú sokcsatornás hangrendszerhez.

Alapos akusztikai megfontolás alapján választottak az S-31 padlón álló hangsugárzóhoz padlóra sugárzó bassz-reflex nyílást, ezzel javítva annak kis-frekvenciás átvitelét. A Pioneer csúcskategóriás EX sorozat ABD (Acoustic Balance Drive) és AFAST (Acoustical Filter Assisted System Tuning) szimulációs technológiái az S-31-ben is teljesen kiküszöbölik az egyenetlen frekvencia-átvitelért felelős függőleges állóhullámokat. Ezek eredményeként a toronysugárzó pontos és dinamikus basszushangokat ígér az alsó középtartomány színezése nélkül.

A minimalista hangsugárzók részleteit nagy gondossággal alkotta meg a tervező. Az ügyesen lekerekített alakú hangsugárzó ház növeli annak merevségét és meggátolja a zárt tér diffrakciójából származó nem kívánt hangok keletkezését. A design azt is biztosítja, hogy mindegyik 3-as sorozatú hangsugárzó azonos hangkarakterrel rendelkezzen egy sokcsatornás hangrendszerben, növelve ezzel a hallgató számára a hangtér valósághűségét.

pioneer S31R_480px.jpg
Az új széria hangsugárzói novemberben már kaphatóak lesznek idehaza is. Az S-31 párban 99.900 Ft-ba, az S-31B párban 44.900 Ft-ba, az S-31C 34.900 Ft-ba kerül majd. Az S-51W mélynyomó ára 89.900 Ft lesz.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer DCS-590: egy új 2009-es házi-mozi rendszer
Pioneer: stúdióminőségű a 2009-es AV erősítő csúcsmodellek hangja
Pioneer: egy újabb 2009-es középkategóriás AV vevőerősítő
Pioneer: Blu-ray lejátszó és HD video fájlkezelő rendszer profiknak
Pioneer: firmware frissítések Blu-ray lejátszókhoz és új termékek
Pioneer: három új Blu-ray Disc lejátszó már 2009 nyarára
Pioneer: négy új 2009-es alap- és középkategóriás AV vevőerősítő
Pioneer: kapható a BD-Live referenciaminőségű Blu-ray lejátszó
Pioneer: rövidesen kaphatóak az új 8-as sorozatú hangsugárzók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .