Samsung: jön a Blu-ray/HD-DVD kombó lejátszó

1. Oldal

Immár hivatalosnak tekinthetőek a pletykák, a Samsung Duo HD BD-UP5000 típusszámon mindkét nagyfelbontású lemezformátumot teljes egészében támogató lejátszót hoz piacra.
Mikor lassan egy éve a HD DVD piacra került, számos híresztelés kapott szárnyra, hogy a Samsung és az LG mind a Blu-ray mind a HD DVD lemezformátumokat támogató lejátszókat fognak gyártani. Aztán az év eleji CES 2007-en az LG bemutatta az azóta már kapható BH100-at a „Super Multi Blue Player” lejátszót, mely az első ilyen a formátumháborúra fittyet hányó univerzális készülék.

Samsung BD-P1200
Samsung BD-P1200


Úgy tűnik a Samsung is arra számít, hogy a formátumháborúnak egy jó ideig még nem lesz egyértelmű győztese, és nem kívánja kihagyni az üzleti lehetőséget. Ezért legkorábban júliusban piacra kerülhet a BD-UP5000 „Duo HD Player” lejátszó, mely nemcsak lejátssza mindkét nagyfelbontású lemezformátumot, de támogatja azok interaktív BD-Java és a HDi (Advanced Navigation) funkcióit is. Mindezek mellett a külsejében a másodikgenerációs Samsung BD-P1200-ra hasonlító lejátszó 1.3-as verziójú HDMI kimenetet, a legújabb audioformátumok támogatását, és DCDi videojel processzálást kínál majd. Az új kombi lejátszó áráról egyelőre nem tudni semmit.

Kapcsolódó linkek:

A független európai filmstúdiók a HD DVD-t támogatják
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől
A CeBIT-en is zajlik a Blu-ray kontra HD DVD csata
Samsung: kérdéses a BD-P1200 Blu-ray lejátszó európai forgalmazása
A formátumháborús „helyzet egyre fokozódik”
LG: a BH100 Blu-ray Dics/HD DVD kombi-lejátszó Európában is kapható lesz
A formátumháborúnak még nincs vége (Kommentár)
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (II.)
LG: bemutatták a BH100 hibrid Blu-ray HD DVD (?) lejátszót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .