Samsung: a BD-UP5000 Blu-ray/HD DVD lejátszó októbertől lesz kapható

1. Oldal

A hivatalos bejelentés szerint a Samsung BD-UP5000 nemcsak mindkét nagyfelbontású optikai lemezformátum lejátszását, de internetes kapcsolaton alapuló extra szolgáltatásait és interaktív funkcióit is támogatja majd.
A berlini szórakoztatóelektronikai kiállítás, az IFA kapcsán megtartott hamburgi találkozón jelentette be a Samsung az új kettős formátumú lejátszó októberi vagy novemberi megjelenését. A BD-UP5000 szeptember elején minden bizonnyal látható is lesz Berlinben.

BD-P1200
BD-P1200


A BD-UP5000 az LG BH100 után a második Blu-ray és HD DVD lemezek lejátszásra alkalmas készülék lesz a piacon. De míg az utóbbi nem alkalmas a HD DVD hálózati és interaktív funkcióinak ellátására – ezért nem is viselheti a hivatalos HD DVD megjelölést – addig a Samsung új Ethernet hálózati csatlakozóval rendelkező lejátszója teljes egészében támogatja majd mind az HDi (Advanced Navigation), mind a BD-Java szolgáltatásokat. Sőt a BD-UP5000-nak már meg kell felelnie az október 31. után piacra kerülő Blu-ray lejátszókra vonatkozó, úgynevezett „BD profile 1.1” előírásoknak is.

Nem mellékesen a Toshiba modelljei után a Samsung BD-UP5000 lesz a piacon a második teljes funkcionalitású HD DVD lejátszó, ami természetesen mindkét lemezformátumról képes lesz lejátszani az 1920×1080 pixel felbontású filmeket akár 60, akár 24 képkocka/másodperces progresszív frissítéssel 1.3-as HDMI kimenetén kereszül.


A BD-UP5000 áráról csak annyi látott napvilágot, hogy valahol 400 Euró (kb. 99.000 Ft) körül lesz. A magasnak egyáltalán nem tekinthető ár mellett az új lejátszó feltehetőleg sok, az eldőlni nem látszó formátumháború miatt eddig kiváró vásárlót győzhet meg arról, itt az ideje nagyfelbontású TV-jéhez egy megfelelő lejátszót venni.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo HD DVD lejátszó lesz, Denon Blu-ray lejátszó lehet
Warner: a Total HD lemezek megjelenése 2008-ra halasztva
HD DVD lejátszó akció Németországban
Egy jó és egy rossz hír a Blu-ray számára
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
Samsung: jön a Blu-ray/HD-DVD kombó lejátszó
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől
Samsung: kérdéses a BD-P1200 Blu-ray lejátszó európai forgalmazása
LG: a BH100 Blu-ray Dics/HD DVD kombi-lejátszó Európában is kapható lesz
LG: bemutatták a BH100 hibrid Blu-ray HD DVD (?) lejátszót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .