Sharp: AQUOS Blu-ray lejátszó az IFA-n

1. Oldal

A Sharp a berlini IFA-n mutatja be első BD-HP20S típusszámú Aquos Blu-ray lejátszóját, mely támogatja a 1080/24p formátumú lejátszást és HDMI kimenete 1.3-as verziójú. Németországban 2007. negyedik negyedévében kerül piacra.
A Sharp BD-HP20S tehát a Blu-ray műsoros lemezeken másodpercenként 24 képkockás formátumban tárolt filmeket ugyanebben a videojel formátumban (24p) és természetesen 1080 soros progresszív képfrissítésű felbontásban is képes lesz lejátszani.

A „Quick Start” funkciónak köszönhetően ráadásul a lemezek beolvasása és a lejátszás elindulása – legalábbis a gyártó ígérete szerint – másodpercek alatt zajlik le. Az AQUOS Blu-ray lejátszó a BD-ROM, DVD és CD lemezek mellett az írt DVD-R/RW és CD-R/RW korongok lejátszására is képes.

Sharp_BD-HP20S.jpg
A BD-HP20S karcsú, 68mm magasságú háza fényes, tükröződő fekete előlapot kapott, és a beépített optoelektronikai lézer dióda, az olvasófej és annak meghajtása a Sharp saját fejlesztése és gyártmánya.

A lejátszó1.3-as verziójú HDMI kimenete a nagyobb adatátviteli sebességnek köszönhetően az akár nyolccsatornás nagyfelbontású hangformátumok továbbítására is képes. A kiadott sajtóanyag csak a Dolby Digital Plus-t és Dolby TruHD-t említi meg, tehát nem tudjuk mi a helyzet a DTS-HD High Resolution Audio/Master Audio formátumokkal. Az „AQUOS LINK” elnevezésű funkció (HDMI-CEC) révén a BD-HP20S a vele HDMI kábelen összekötött AQUOS LCD TV-vel vagy más kompatibilis készülékkel a vezérlésátvitel révén akár egy távirányítóval is kezelhetővé válik.

A Sharp BD-HP20S a HDMI interfész mellett rendelkezik komponens videó (Y, Pb, Pr), és 5.1-csatornás analóg valamint koaxiális és optikai digitális audió kimenetekkel is. A sajtóanyag nem szól arról, hogy lenne Ethernet LAN hálózati csatlakozója a lejátszónak, és az is csak sejthető, hogy megfelel majd a BD-ROM Profile 1 version 1.1 követelményeinek, ha október 31. után kerül forgalomba.

Egyelőre azt is homály fedi, hogy a 2007. negyedik negyedévében a német piacon megjelenő BD-HP20S mennyibe kerül majd.

Kapcsolódó linkek:

Harmadik generációs HD DVD lejátszók már októbertől!
Pioneer BDP-LX80: az első Blu-ray lejátszó HD audió bitfolyam kimenettel
Samsung: további információk a 3. generációs Blu-ray lejátszókról
Denon: két új Blu-ray lejátszásra alkalmas készülék még ez év végéig
Sharp: bemutatkoznak az új 100 Hz-es teljes HD felbontású LCD televíziók
Samsung: a BD-UP5000 Blu-ray/HD DVD lejátszó októbertől lesz kapható
Onkyo HD DVD lejátszó lesz, Denon Blu-ray lejátszó lehet
Sony: rövidesen a hazai üzletekben a BDP-S1E asztali Blu-ray Disc lejátszó
Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .