Dolby Vision és Atmos Paramount Ultra HD Blu-ray lemezeken

1. Oldal

A Paramount is elkezd Dolby Vision nagy dinamikatartományú képformátumú és Dolby Atmos hangsávú filmeket megjelentetni Ultra HD Blu-ray lemezeken és streaming szolgáltatásokon.


Már az év elején elkötelezte magát a Lionsgate, a Universal és a Warner Bros, hogy Dolby Vision HDR formátumban teszik elérhetővé filmjeiket Ultra HD Blu-Ray lemezen illetve streaming szolgáltatásokon. A Universal Gru és Gru 2 Ultra HD Blu-Ray lemezek már meg is jelentek. Már a Sony Pictures is kész a fentiekre, és néhány hete a Disney is támogatja már az Ultra HD Blu-Ray lemezformátumot, bár még csak online terjesztett filmjeiken van Dolby Vision HDR. Legújabban pedig a Paramount csatlakozott a Dolby Vision HDR és Dolby Atmos technológiákat alkalmazókhoz.

A Dolby bejelentése szerint: „A Dolby Vision képes televíziók és a Dolby Atmos képes házi-mozi termékek fogyasztói széleskörű szórakoztatást élvezhetnek majd a Paramount Pictures-től, és világszerte egyre bővülő Dolby Atmos és Dolby Vision tartalomkínálathoz férhetnek hozzá.

A bejelentés konkrét filmcímek vagy tervek nélkül csak azt erősíti meg, hogy a Paramount filmeket jelentet meg Dolby Vision és Dolby Atmos formátummal online streaming szolgáltatásokon és Ultra HD Blu-ray lemezeken, valamint hagyományos HD Blu-ray lemezeket Dolby Atmos hanggal.

Érkezés.jpg
A Paramount elmúlt években megjelentetett filmjei között ott vannak a Star Trek és Transformers franchise alkotásai, a Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell), legújabban a Baywatch és az Érkezés (Arrival) .

A nagy hollywoodi filmstúdiók közül már csak a 20th Century Fox nem jelentette be, hogy otthoni szórakoztatásra megjelentetett tartalmain mikor használja majd a Dolby Vision HDR-t, amit a mozikban vetített filmjein már alkalmaz.

Kapcsolódó linkek:

A Disney is kiadja első filmjét Ultra HD Blu-ray lemezen
Oppo UDP-203/205: itt a Dolby Vision-t támogató frissítés
Oppo UDP-205: az audiophile Ultra HD Blu-ray lejátszó
Dolby Vision: Lionsgate Ultra HD Blu-ray lemezen júniusban
Dolby Vision: Sony Pictures Ultra HD Blu-ray lemezen júliusban
Dolby Vision: először Ultra HD Blu-ray filmeken
LG UP970: Ultra HD Blu-ray lejátszó Dolby Vision támogatással
Dolby Vision: 5 TV gyártó, 6 stúdió partner és 100-nál több film
Oppo UDP-203: új rendszerchipre épülő Ultra HD Blu-ray lejátszó
Ultra HD Blu-ray: először Dolby Vision formátummal 2017-ben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .