MinDig TV: frekvenciacserék Nyugat-Dunántúlon

1. Oldal

Az NMHH az EU-s határozatban előírt 790-862 MHz-es „digitális hozadék” sáv felszabadításának utolsó lépéseként nyolc DVB-T adónál rendelt el frekvenciacseréjét, amelyet az Antenna Hungária novemberben 26-án és 28-án hajt végre.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Európai Unió határozatának megfelelően a „digitális hozadék” sáv felszabadítására befejezi a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. A munkák utolsó lépéseként nyolc nyugat-dunántúli digitális földfelszíni televíziós telephelyen nyolc frekvenciacserére kerül sor. Ezeket az Antenna Hungária 2013. november 26-án és 28-án hajtja végre, a munkálatok Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megyéket érintik.

MinDigTV_frekvenciacsere7_erintett_terulet.jpg
Az Antenna Hungária tervei szerint a digitális adók áthangolására az alábbi táblázatban megjelölt időpontban kerül sor, amikor néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és a MinDig TV Extra televízió- és rádió-csatornák nem lesznek elérhetőek.

MinDigTV_frekvenciacsere7.gif
A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a változást követően, vagyis 16 illetve 18 óra után újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőkészüléket (a DVB-T vevődekódert vagy a TV-t). A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, ha nem jelennek meg az eddigi csatornák.

A frekvenciacseréket követően a MinDig TV Extra Alapcsomagja az érintett körzetben a 68-as csatorna helyett a 49-es csatornán (698 MHz) lesz elérhető.

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

Ezzel véget érnek a frekvenciacserékkel kapcsolatos munkák, az Antenna Hungária a terv szerinti határidőre teljesíti a 800 MHz-es frekvenciatartomány kiürítését.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: frekvenciacserék Észak-Magyarországon
MinDig TV: frekvenciacserék Bács-Kiskun megyében
MinDig TV: frekvenciacserék a Dél-Dunántúlon
MinDig TV: frekvenciacserék Északkelet-Magyarországon
Október 31-én vége az analóg földfelszíni tévésugárzásnak
MinDig TV: frekvenciacserék további negyven DVB-T adónál
MinDig TV Plusz: az Antenna Hungária hibrid TV-s tesztadása
MinDig TV: frekvenciacserék tizenkilenc DVB-T adónál
MinDig TV: év végéig még 25 új adó kezd DVB-T sugárzást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .