Philips OLED986: prémium OLED TV B&W hangrendszerrel

A Philips OLED986 és OLED936 a márka „OLED+” TV-i a legkorszerűbb OLED panellel, beégést gátló technológiával, HDMI 2.1-gyel és B&W hangsugárzókkal.


A TP Vision bejelentése még augusztus végén jelent meg, s ebből már tényleg minden tudható Philips OLED986 és OLED936 (a gyártó megnevezése szerint OLED+986 és OLED+936) TV-kről, melyek korábban elnyerték az iF Design Awards elismerését, a 65OLED936 pedig az EISA BEST HOME THEATRE TV díját is. (Itt olvasható korábbi hírünk a Philips OLED936-ról.)

Philips OLED986 Ambilight

Az új prémium OLED+ TV-k 139 és 164 centis (55” és 65”) modelljeinek képernyője az „LG Display következő generációs OLED technológiával” készül. A bejelentésben az olvasható: „Az új OLED+ készülékek a szintén új, nagy teljesítményű OLED panelekkel, új emissziós réteggel és mikrolencse elrendezéssel 20%-kal több csúcs fénykibocsátást és szélesebb nézőszöget kínálnak.”

A Philips többi idei OLED TV-jéhez hasonlóan az új OLED+ TV-kben is működik a Philips beégés elleni rendszere, mely a képet 32.400 zónára osztva folyamatosan elemzi logódetektáló funkciójával a kép statikus elemeit és a helyi fénykibocsátás intenzitásának fokozatos csökkentésével kerüli el a problémát közlemény szerint „a statikus képek, köztük a logók és játéktartalmak 95%-ánál”.

Az OLED+ TV-kben alkalmazott képminőséget meghatározó technológiákról már beszámoltunk az OLED936 kapcsán, de kiemelésre érdemes az új 5. generációs kétchipes „Dual Picture Engine” P5 videoprocesszor, mely egy dedikált chippel javítja tovább a mesterséges intelligenciás (AI) képjavítást. Az úgynevezett „Ambient Intelligence” a készülékek beépített fényérzékelőjét integrálja az AI funkcióval, és a képminőséget a környezeti megvilágítás szintjéhez optimalizálja, és van gépi tanuláson alapuló képélesítés (AI Machine Learning Sharpness), a sávosodást kiküszöbölő eljárás (AI Smart Bit Enhancement 2.0) és továbbfejlesztették a jobb kontrasztot és nagyobb mélységérzetet biztosító Perfect Natural Reality funkciót is.

Philips OLED986 Lifestyle

A játékkedvelők kiszolgálására a készülékek 48 Gigabit/sec sávszélességű (4:4:4 színkódolású,12 bites videókhoz) HDMI 2.1 csatlakozása tudja az eARC, a VRR (4K, 48Hz -120Hz) funkciókat, az automatikus alacsony késleltetés (ALLM) mód pedig FreeSync Premium és Auto Game üzemmódokkal egészül ki. Mindezek eredményeként csupán 8 ms a bemenetről mért késés, amiből 4 ms a feldolgozó platformtól és 4 ms a képernyőtől ered. Az AMD FreeSync Premium és Nvidia G-Sync kompatibilitás

A támogatott HDR10, HDR10+, a HLG és Dolby Vision nagy dinamikatartományú videók mellett működik az árnyalati leképzéshez a környezeti fényviszonyokkal is kalkulál HDR10+ Adaptive is.

A mozgásfelbontást javítja a 120Hz-el fekete képrészeket beillesztő, egyfajta „pásztázó háttérvilágításként” működő „Fast Motion Clarity” eljárás négy lehetséges beállítással (Kikapcsolt/MIN/MID/MAX).

A Calman Ready OLED+ TV-k már megjelenésükkor alkalmasak lesznek a professzionális szintű kalibrálásra közvetlenül kommunikálva egy a Calman színbeállító szoftverét futtató számítógéppel.

Philips OLED936 OLED986 távirányító

A Philips összes idei OLED TV-jét Android 10 verziójú Android TV operációs rendszerrel szállítja, azok tudják az Android TV, a YouTube és a Netflix számára rövidesen nélkülözhetetlen AV1 dekódolását. Természetesen az OLED986 is 4 oldalas Ambilight hangulatvilágítást kínál mellékelik hozzá a fémházas bőrbevont távirányítót a külön gombbal aktiválható mikrofonnal a Google Assistant beszédhang-vezérléshez, és az OLED986-hoz hasonlóan akár falra is szerelhető.

Philips OLED986 B&W

A prémium OLED+ TV-k támogatják a Dolby Atmos hangformátumot és a DTS Play-Fi vezeték-nélküli audioplatformot, mely a DTS Play-Fi Home Theater révén térhangzást ígér Wi-Fi-n át kompatibilis hangsugárzók párosításával. A Philips OLED986 padlóállványának részét képező 3.0 csatornás Bowers & Wilkins hangsugárzóról azt írja a gyártó: „A jól ismert Tweeter-on-Top technológia mellett az audiofil minőségű OLED+986 már a Bowers & Wilkins saját Continuum kúpmembránjait is tartalmazza. Mindkét technológia megtalálható a cég ikonikus, 800 Diamond Series csúcshangsugárzóiban is – ami a TP Vision partnerének, az Abbey Road Studios preferált választása.”

A Philips OLED986 októbertől lesz kapható Európában 4.299 € (kb. 1.496.000 Ft) áron

Philips OLED986

A Philips OLED986 főbb jellemzői:

 • Képernyőméret: 164 cm/65″
 • 4-oldalas Ambilight hangulatvilágítás
 • 4K OLED panel 99% DCI-P3 színreprodukció
 • 1.200 nit (cd/m2) csúcsfényesség
 • 120 Hz-es képfrissítés

5. generációs P5 processzor AI+ („P5 AI Dual Picture Engine”) funkcióval

 • Film felismerés esetén választható: Home Cinema Mode, Pure Cinema Mode vagy Filmmaker Mode
 • AI Machine Learning Sharpness, AI Smart Bit Enhancement 2.0 (sávosodás eltávolítás) és javított Perfect Natural Reality funkciók
 •  Fast Motion Clarity (FMC) a képelmosódást pásztázó fekete sávval csökkentő mód
 • HDR formátumok (4K@120Hz-el is) HLG, Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive
 • Intelligens környezeti fényérzékelő SDR/HRD tartalmak kontrasztoptimalizálásához
 • OLED beégés elleni rendszer
HDMI 2.1

 • 48 Gigabit/sec sávszélesség (4:4:4 színkódolás, 12 bit)
 • HDCP 2.3 és ARC az összes, eARC a HDMI-2 bemeneten
 • 4K (48Hz-120 Hz) VRR, FreeSync Premium Pro HDMI-1 és HDMI-2 bemeneteken
 • Auto Game mód, ALLM
Okos funkciók, kezelés és kalibráció

 • Android TV 10
 • Google Assistant (gomb és mikrofon a távirányítón), működés Alexa-val
 • Távirányító megvilágított gombokkal, beépített mikrofonnal, fém ház, bőr hátlap
 • CalMan Ready: CalMan szoftveres professzionális kalibrálás támogatása

Bowers & Wilkins hangrendszer

 • 3.0 hangsugárzó konfiguráció, 70W (RMS)
 • 1x elválasztott Nautilus cső fémházas nagyfrekvenciás sugárzó
 • 3x 100 mm-es közép/mély hangszóró, bal és jobb külső nagyfrekvenciás sugárzók
 • DTS Play-Fi surround hanghoz és többszobás hangrendszerhez

Philips OLED936 OLED986 csatlakozók

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .