Pioneer: 2010-es Blu-ray 3D lejátszók hálózati funkciókkal

1. Oldal

A Pioneer BDP-LX54 és BDP-430 3D Blu-ray lejátszást, fejlett hálózati funkciókat és a hangminőség szempontjából meghatározó, a gyártó legújabb AV vevőerősítőivel kompatibilis minőségi digitális PQLS jelátviteli technológiát kínálnak.
A Pioneer két új Blu-ray lejátszója alkalmas a Blu-ray 3D lemezek lejátszására és 1.4a verziójú HDMI kimenetén keresztül a nagyfelbontású audio és 3D videojelek csatlakoztatására.

Pioneer_BDP-430.jpg
Az új modellek egyszerűen kapcsolódhatnak az otthoni hálózathoz és az internetre, utat nyitva új tartalmak és hálózati lehetőségek számára. A megszokott vezetékes Ethernet port mellett a BDP-LX54 és BDP-430 a gyártó opcionális vezeték-nélküli LAN adapterével a házi WiFi hálózathoz is csatlakozhat.

Mindkét készülék BD-Live funkciója filmekkel kapcsolatos további tartalmakhoz való hozzáférést biztosít, kiválasztott RSS csatornák valamint YouTube videók böngészését is lehetővé teszi, valamint kompatibilis PC-n vagy médiaszerveren tárolt audiók, videók és képek lejátszására is képes. A CD-n, DVD-n, USB memórián vagy a helyi hálózaton elérhető MKV, DivX HD, WMV és MP3 fájlok lejátszása, valamint a JPEG képek akár hanggal kísért diavetítése igazán rugalmasan használható médialejátszóvá teszik a BDP-LX54-et és a BDP-430-at.

A BDP-LX54 és BDP-430 ingyenes alkalmazással iPhone/iPod Touch mobilkészülékről is vezérelhető. Ha a lejátszók Etherneten vagy vezeték-nélküli LAN adapteren át WiFi routerhez csatlakoznak, a gyártó iControlAV alkalmazása minden lejátszási és navigációs funkció vezeték-nélküli irányítását lehetővé teszi. Az alkalmazás része a Pioneer új AV vevőerősítők többségének vezérlése is.

Az audio és video lemeztípusok széles választékát lejátszó BDP-LX54 és BDP-430 a legfejlettebb sokcsatornás hangélményt nyújtják. Támogatják az új nagyfelbontású hangformátumokat, mint a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio, amelyeket natív bitfolyamként vagy dekódolva sokcsatornás LPCM jelként adnak ki HDMI kimenetükön.

A Pioneer saját legújabb PQLS, azaz a precíziós kvarc-záródó rendszere mindkét lejátszóban biztosítja az időzítési bizonytalanságtól (jitter) mentes két- vagy sokcsatornás LPCM digitális jelek, és most már a bitfolyamok átvitelét is HDMI csatlakozón keresztül a gyártó kompatibilis AV vevőerősítői felé.

Pioneer_BDP-LX54.jpg
Rendkívül szilárd felépítésével és a válogatott magas minőségű audió alkatrészekkel a csúcskategóriás BDP-LX54 még kifinomultabb Blu-ray hangzásélményt biztosít. A készülék háza az úgynevezett „páncélozott ház koncepciónak” megfelelően épült több rétegben megerősített alvázzal és lemezmeghajtó stabilizátorral, ami a vibráció csökkentésével járul hozzá a még tökéletesebb hangminőséghez. Az aranyozott csatlakozók, a jég-kék előlapi megvilágítás és a szálhúzott előlapi felület prémium jelleget ad a Blu-ray lejátszónak.

Az új lejátszók a Blu-ray filmek 1080p felbontású, másodpercenként 24 képkockás lejátszásával és a szabvány DVD-k felskálázásával, teljes gazdagsággal és részletességgel képesek a filmek képének visszaadására. A HDMI kimeneten támogatott a 36 bites Deep Colour színfelbontás és az xvColour színtérleírás is.

A BDP-430 hazánkban november végétől lesz kapható 90.000 Ft körüli fogyasztói áron, és a BDP-LX54 is üzletekbe kerülhet még az év vége előtt, ára kb. 120.000 Ft lesz.

Kapcsolódó link:

Pioneer: a 2010-es új csúcskategóriás AV vevőerősítők
Pioneer VSX-2020: új középkategóriájú AV vevőerősítő
Pioneer: 2010-es új DVD házi-mozi rendszerek
Pioneer BCS-707: új Blu-ray házi-mozi rendszer júliustól
Pioneer: 2010-es új Blu-ray lejátszók hálózati funkciókkal
Pioneer: az új vevőerősítők iPhone/iPod Touch vezérlése
Pioneer: a 2010-es új AV vevőerősítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .