Pioneer: új felső-középkategóriájú AV vevőerősítők

1. Oldal

A 7x150W-os THX Select2 minősítésű VSX-AX2AS, VSX-AX4ASi a teljes körű videojel-konverzió, a 1080p, DVD-Audio és SACD HDMI kompatibilitás, valamint az iPod csatlakozás és további DSP funkciók révén sokkal többet nyújtanak az elődmodelleknél.
A két új felső-középkategóriájú Pioneer AV vevőerősítő koncepciójában a legnagyobb hangsúlyt a jelenleg elérhető legkorszerűbb digitális csatlakoztathatóság kapta. A VSX-AX2AS három, a VSX-AX4ASi négy HDMI bemenettel és egy–egy kimenettel rendelkezik. Ezek a csatlakozók azonban már nemcsak a digitális AV jelek bemenetről kimenetre kapcsolását szolgálják.

Mindkét modell képes az összes analóg bemeneti videojelet digitalizálni, a váltott-soros képfrissítésűeket Faroudja DCDi algoritmussal progresszívvé alakítani, nagyfelbontásra (720p, 1080i) felskálázni, és ezután HDMI kimenetére kitenni. Vagyis a bemeneti jelektől függetlenül ezeket az AV erősítőket elég egy HDMI kábellel összekötni az erre alkalmas képmegjelenítővel.

Pioneer VSX-AX2AS
Pioneer VSX-AX2AS


A VSX-AX2AS, VSX-AX4ASi HDMI bemeneteinek fontos funkciója a digitális audiojelek fogadása is. Az erősítők már nemcsak az ezen keresztül érkező tömörített (Dolby Digital, DTS), valamint tömörítetlen két- és sokcsatornás LPCM, és DVD-Audio hangsávokat tudják megszólaltatni, de az SACD DSD Direct egybites bitfolyamát is. A VSX-AX4ASi ráadásul rendelkezik egy a DSD jelet LPCM-re konvertáló IC-vel is, az „i” végződés pedig a két nagy-hangfelbontású, a lejátszó kristályfrekvenciájához szinkronizált, így időzítési bizonytalanságtól mentes (PQLS Jitter-Free) i.LINK digitális interfészre utal.

A gazdag csatlakoztatáshoz tartozik a speciális „iPod Photo” kompatibilis aljzat, a VSX-AX4ASi ezenkívül még egy USB bemenettel is rendelkezik, melyen keresztül PC-vel is összeköthető.

Az új SHARC EX + szabadon skálázható, kettős nagyteljesítményű DSP legfontosabb funkciója a 9-sávos EQ-val, plusz állóhullám-kontrollal, a szoba utánzengési karakterisztikája kijelzésével továbbfejlesztett sokcsatornás hangbeállító rendszer (MCACC) működtetése. E mellett ez ellenőrzi az összekötött rendszer fázisviszonyait, és hangvisszaállító (Sound Retriever) eljárásával feljavítja a tömörített MP3, WMA formátumok hangminőségét. Az új modellekben 13 surround hang-üzemmód és virtuális térhangzás is működik.

Mindkét erősítőben 7 csatorna 150W-os (DIN, 8Ohm) végfokozata állítja elő a THX Select2 követelményeinek is megfelelő teljesítményt. A 192kHz/24-bites audio D/A átalakítók és az Audio Scaler fontos összetevői a hangminőségnek, amit a megszokott módon most is az AIR STUDIO hangolt fimonra.

Pioneer VSX-AX4ASi két távirányítóval
Pioneer VSX-AX4ASi két távirányítóval


A modellek rendszerbeintegrálásához természetesen van RS-232C interfész, 2db 12V-os Trigger kimenet, infra távvezérlő bemenetből kettő, kimenetből egy. Az LCD kijelzős, számos más készülék vezérlőkódját már tartalmazó, de emellett tanítható távirányító mellé a VSX-AX4ASi-hez egy második egyszerűbb távirányító is jár, amit akár egy másik, az erősítővel hangosított zónában lehet használni.

Az új felső-középkategóriájú Pioneer AV vevőerősítők jellegzetes, erőteljes és luxust sugárzó külsejét alumínium előlapjuk határozza meg.

A VSX-AX2AS, VSX-AX4ASi augusztus közepétől kerülnek az üzletekbe, 299.900 és 374.900 forint fogyasztói árakon.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: jönnek a 7. generációs plazma TV-k
Pioneer hangsugárzó a viszkis hordó fájából
Hírek a Pioneer DVD felvevők és plazmaképernyők, TV-k gyártása kapcsán
Pioneer: új, középkategóriás vevőerősítők HDMI és USB csatlakozással
Pioneer: rövidesen kapható új AV vevőerősítők
Pioneer: új házi-mozi rendszerek DVD/HDD felvevővel
Pioneer: új DVD lejátszók igen kedvező áron HDMI kimenettel
Pioneer: új HDD/DVD rekorderek
Pioneer PDP-5000EX plazmaképernyő 1920×1080 pixel felbontással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .