Pioneer: új HDD/DVD rekorderek HDMI kimenettel

1. Oldal

A jelenleg már kapható Pioneer HDD/DVD rekorderek mellé októbertől kaphatóak az új modellek HDMI kimenettel, fejlett videojel feldolgozással és szórakoztatási funkciókkal.
A három új HDD/DVD rekorder a DVR-645H, DVR-545H, és DVR-545HX. Az elsőbe 250 GB-os, a két „545”-ösbe 160 GB kapacitású merevlemezeket építenek. Az analóg TV tuner mellet a „X” végű modellel földi-sugárzású digitális DVB-T adások is foghatók és rögzíthetők. Mind a DVR-645H mind a DVR-545HX rendelkezik a digitális kamerák felvételeinek átjátszásához DV bemenettel.

DVR-545H
DVR-545H


Mint minden idei Pioneer HDD/DVD rekorder, ezek is képesek felvételt készíteni az összes írható DVD lemezformátumra, és természetesen le is játsszák azokat.

Újdonság az eddig csak a gyártó csúcs DVD lejátszóiba és felvevőibe épített Video Quality Enhancer (VQE) videojel feldolgozó csipkészlet, melynek VQE10-es változata 3D zajcsökkentést, PureCinema progresszív (PAL/NTSC) képfrissítést, és a digitális HDMI AV kimeneten 720p/1080i képskálázást valósít meg.

DVR-645H
DVR-645H


A jelenlegi modellekhez hasonlóan, az újakon is működik a digitális „Jukebox” zenetároló funkció, ami gombnyomásra átmásolja kedvenc CD-inket, MP3, WMA vagy akár Dolby Digital kódolt zenefájljainkat a merevlemezre, ahonnan aztán egyszerű, képernyős navigálás után kedvünkre játszhatjuk le azokat. Emellett a DVR-645H és DVR-545HX, mint „szórakoztató gép” képes arra, hogy digitális képeket társítson és játsszon le a zene mellé, melyeket nagysebességgel lehet feltölteni egy előlapi USB host bemeneten keresztül. Ez a TypeA USB csatalakozó vele kompatibilis USB-s memóriákhoz vagy digitális kamerákhoz, zenelejátszókhoz csatlakoztatható.

Van egy TypeB USB csatlakozó is, amihez PictBridge kompatibilis USB printer köthető, amivel a merevlemezen tárolt képek nyomtathatóak ki. Vagyis ezek a modellek már teljes audió, videó és fotó könyvtárként funkcionálnak.

Mindegyik modell sok más lemez és fájlformátum mellet lejátssza a DivX szabvány szerint tömörített videókat is.

DVR-545HX
DVR-545HX


A rekorderek rugalmasan képesek elvégezni egyszerre több feladatot is. Így természetes a felvétel közbeni lejátszás, vagy követő lejátszás, de mód van arra is, hogy miközben új műsort rögzítünk a merevlemezre ezalatt korábban felvett anyagokat másoljuk HDD-ről DVD-re vagy DVD-ről HDD-re, esetleg lemezmásolatot készítsünk, amire csak a Pioneer HDD/DVD rekorderei képesek.

Népszerű funkció a már a korábbi modellekből ismert Pause Live TV funkció, amivel az élő adás nézése szakítható meg, majd folytatható később egy gombnyomásra.

A készülékek kezelését könnyíti a ritkábban használt gombokat takarólap alatt elrejtő, a fontosabbakat kellően kiemelő távirányító. A már megszokott Help funkció feleslegessé teszi a használati utasítás böngészését.

Mindegyik modell kezeli a GUIDE Plus+ elektronikus programkalauzt (EPG), ami nálunk sajnos nem működik, pedig egyszerűsíthetné a TV felvételek programozását. A DVR-545HX persze a Digital EPG-t is tartalmazza.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új felső-középkategóriájú AV vevőerősítők
Pioneer: jönnek a 7. generációs plazma TV-k
Pioneer hangsugárzó a viszkis hordó fájából
Hírek a Pioneer DVD felvevők és plazmaképernyők, TV-k gyártása kapcsán
Pioneer: új, középkategóriás vevőerősítők HDMI és USB csatlakozással
Pioneer: rövidesen kapható új AV vevőerősítők
Pioneer: új házi-mozi rendszerek DVD/HDD felvevővel
Pioneer: új DVD lejátszók igen kedvező áron HDMI kimenettel
Pioneer: új HDD/DVD rekorderek
Pioneer PDP-5000EX plazmaképernyő 1920×1080 pixel felbontással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .