Később kerül piacra az első Blu-ray Disc lejátszó

1. Oldal

A Samsung eredetileg május 23-ra, az első Blu-ray Disc lemezek megjelenésének napjára tervezte piacra vinni az azok lejátszásra alkalmas készülékét. A hét eleji bejelentés szerint erre csak június 25-én kerül sor.
A több mint egy hónapos késést a koreai gyártó azzal magyarázza, hogy be akarják fejezni a kompatibilitási teszteket azokkal a Blu-ray lemezekkel, melyeket április második felében tesznek elérhetővé a sokszorosítók és tartalomszolgáltatók.

BD-P1000.jpg
A cég szerint a Samsung BD-P1000 Blu-ray lejátszó hardverfejlesztése lezárult, és tömeggyártására kész a dél-koreai Suwon városában lévő gyár, ami azonnal elkezdi a termelést, amint az említett tesztek lezárulnak. Új funkcióként az eredetileg tervezett 999 dolláros árért a BD-P1000 HDMI kimenetén 1080p formátumban adja majd ki a Blu-ray lemezen lévő műsort, amennyiben azt 1920×1080 pixel felbontásban „maszterelték”, illetve ugyanezen csatlakozón, akár 1080p-be felkonvertálva jöhet ki a hagyományos DVD-k képe is. Ezen kívül az eddigi „9-a-2-be” memóriakártya interfészt a Mini-SD és a Memory Stick Pro Duo kártyaformátumok fogadásának lehetőségével „11-a-2-be”-re fejlesztette, és így a 3 MP vagy nagyobb digitális állóképek nagyfelbontásban élvezhetőek a HDTV-n.

A Samsung bízik benne, hogy a késlekedés ellenére is az övé lesz az első kereskedelmi forgalomba kerülő Blu-ray Disc lejátszó, és megelőzi majd a Sony BDP-S1 és a Pioneer BDP-HD1 nyárra ígért készülékét.

A Panasonic első Blu-ray lejátszóját minden bizonnyal megelőzi majd, mivel DMP-BD10 modellszámú 1500 dollár alatti áru készülék szeptember előtt biztosan nem kerül az amerikai üzletek polcaira.

Kapcsolódó linkek:

Japánban már kapható a világ első, Toshiba gyártmányú HD DVD lejátszója
Késik még egy kicsit a HD-DVD piaci megjelenése
Sony: PlayStation 3 csak novembertől
Sokasodó támogatók a HD-DVD mellett
Május végén piacon a Blu-ray, de nem tudni mikor lesz PlayStation 3
Mégis van ideiglenes megegyezés az AACS-ről
Tovább késik a Blu-ray Disc és a HD-DVD
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (XII.)
CES 2006: „A Blu-ray Disc (is) kész”
CES 2006: HD-DVD lejátszó feláron a Blu-ray Disc lejátszókhoz képest (frissítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .