Pioneer: itt az új csúcsmodell HDD/DVD rekorder, a DVR-940HX

1. Oldal

A Pioneer DVR-940HX 500 GB-os merevlemezére akár 1422 óra videoműsor rögzíthető, de mivel ez a rekorder teljes multimédiatárolónak tekinthető, akinek ez a kapacitás nem elég, az egy eSATA buszon külső HDD-t is csatlakoztathat hozzá.
A Pioneer DVR-940HX3115 HDD/DVD rekorder csúcsmodell is kapható már. Az eddigi csúcs DVD készülékekbe épített „Video Quality Enhancer (VQE)” videojel feldolgozás és javítás legújabb, 3D zajcsökkentést, „PureCinema” progresszív (PAL/NTSC) képfrissítést megvalósító VQE10-es változata épül az új rekorderbe is. A modell digitális HDMI AV kimenetén a 720p/1080i mellett 1080p-re felskálázott jelet is képes kiadni.

DVR-940HX_600px.JPG
A DVR-940HX3115 az analóg TV tuner mellett a földi-sugárzású digitális DVB-T adások vételére és rögzítésére is alkalmas. Ezzel együtt a készülék a digitális és a nálunk nem használt analóg GUIDE Plus+ elektronikus programkalauzt (EPG) kezeli.

Mint minden idei Pioneer HDD/DVD rekorder, a csúcsmodell is képes felvételt készíteni az összes írható DVD lemezformátumra, és természetesen le is játssza azokat. Nagyon hasznos funkció, az „AUTO” felvételi üzemmód, mely DVD-re rögzítve a lemezen lévő szabad helyhez, HDD-re készítve a felvételt egy 4,7GB-os lemez kapacitásához optimalizálja a felvételi minőséget. A készülék a DivX szabvány szerint tömörített videókkal is elboldogul, és van digitális „Jukebox” zenetároló funkció is, ami a merevlemezre átmásolt CD-ket, MP3, WMA vagy akár Dolby Digital kódolt zenefájlokat egyszerű, képernyős navigálás után játssza le. Az előlapi USB host bemeneten keresztül digitális fényképezőgépről illetve memóriaeszközről nagysebességgel lehet feltölteni JPEG digitális képeket, MP3/WMA zenefájlokat a HDD-re, és arra is képes, hogy hanggal kísért „slideshow”-t produkáljon. Van az előlapon egy TypeB USB csatlakozó is, amihez PictBridge kompatibilis USB printer köthető, amivel aztán a tárolt képek nyomtathatóak ki. A DVR-940HX3115 természetesen rendelkezik a digitális videokamerák felvételeinek átjátszásához szükséges DV bemenettel is, s így a modell teljes audió, videó és fotó tárolóként szolgál.

Az új csúcsmodell is képes a felvétel közbeni lejátszásra, vagy követő lejátszás, de mód van arra is, hogy miközben új műsort rögzítünk a merevlemezre ezalatt korábban felvett anyagokat akár gyorsmásolással HDD-ről DVD-re vagy DVD-ről HDD-re írjuk át. Megfelelő TV készülékkel összekötve működik a Pause Live TV funkció, amivel az élő adás nézése megszakítható, majd egy gombnyomásra később folytatható. Az egyedülálló Disc Copy funkcióval nem másolásvédett lemezekről készíthetünk klónt.

DVR-940HX_csatik_600px.JPG
A DVR-940HX3115 hátlapján minden megtalálható a kívánt csatlakoztatáshoz. A kezelést könnyíti a ritkábban használt gombokat egy takarólap alatt elrejtő, a fontosabbakat kellően kiemelő, (Jog) tekerőkerekes távirányító. A Help funkció (sajnos csak idegen nyelveken olvasható magyarázatokkal) segít a kezelésben.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: rövidesen az üzletekben a 7. generációs plazma TV-k
Pioneer az IFA 2006-on
Pioneer: új HDD/DVD rekorderek HDMI kimenettel
Pioneer: új felső-középkategóriájú AV vevőerősítők
Pioneer: jönnek a 7. generációs plazma TV-k
Pioneer hangsugárzó a viszkis hordó fájából
Pioneer: új, középkategóriás vevőerősítők HDMI és USB csatlakozással
Pioneer: rövidesen kapható új AV vevőerősítők
Pioneer: új házi-mozi rendszerek DVD/HDD felvevővel
Pioneer: új DVD lejátszók igen kedvező áron HDMI kimenettel
Pioneer: új HDD/DVD rekorderek
Pioneer PDP-5000EX plazmaképernyő 1920×1080 pixel felbontással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .